СЕМ изслушва Кошлуков заради предаването "Вяра и общество"

07:09, 24 юни 20 25 2403 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Днес в 12.00 часа Съветът за електронни медии ще изслуша генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Изслушването е във връзка с многобройните сигнали, свързани с водещия и с предаването "Вяра и общество".

Преди дни стана ясно, че летните повторения на предаването са свалени от програмата на БНТ 1. Водещият "Вяра и общество" Горан Благоев заяви, че от лятната схема на БНТ в съботно-неделната програма единственото свалено предаване е именно неговото. Според него това е знак, че от есента предаването няма да се завърне в ефир.

Свалят ли предаването „Вяра и общество“ от БНТ?

В отговор на това генералният директор на обществената медия заяви, че предаването няма да се сваля от ефир, докато той е начело на БНТ. В същото време обаче посочи, че към Благоев има редица критики,защото по договор водещите на предавания нямали право да влизат в ролята на коментатори, а Благоев го правел.

Емил Кошлуков заяви също, че стриктно следи за плурализма на гледните точки в предаването на фона на това, че Светият синод е забранил на клириците да участват в него. Това на практика означава, че съдбата на Горан Благоев е в ръцете на Светия синод, защото ако те не променят решението си журналистът няма да се справи със задачата за осигуряване плурализъм на медиите.

Снимки: БГНЕС и CanStockPhoto

Дни по-късно от Асоциацията на европейските журналисти призоваха Кошлуков да обясни какво в действителност се случва с предаването "Вяра и общество", да направи публична комуникацията между Светия Синод на Българската православна църква и БНТ относно предаването и да каже кой всъщност иска да свали водещия му Горан Благоев от ефир.

Атлантическият съвет на България стигна по-далеч и поиска оставката на Кошлуков, а в интернет започна петиция в подкрепа на Горан Благоев.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:55, 24 юни 20

Това предаване е интелигентно , стойностно, ценно, възпитателно и информиращо заради самата си същност , заради точно подбраните гости и най-вече заради водещият, който по мои впечатления, от години, е един търсещ и самообогатяващ се човек .Изключително балансиран , толерантен, широко скроен и духовен.Аз съм на възраст на която мога да оценя качествата на едно предаване, особено от такова естество.Не правете нищо в посока премахване на предаването, защото това би било огромна грешка ,ощетяване духовната култура на българина и твърде лош атестат за 60-те Ви години, които иначе са повод за гордост, по принцип и именно заради съдържанието на програмите Ви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама