Гешев: Докато съм главен прокурор няма да има компромиси

11:50, 23 юни 20 25 1747 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Наблюдаващите прокурори ще решат дали секретарят на президента ще бъде привлечен като обвиняем", каза главният прокурор Иван Гешев относно комуникацията между Пламен Узунов и Пламен Бобоков.

Прокуратурата: Отношенията на Бобоков и Узунов не са били само делови

"Никой няма право да се намесва в съдебни дела", добави главният прокурор. Той обяви, че се проверява прокурор от Русе във връзка с конфликт на интереси и злоупотреба с длъжност. 

"Проблемите на другите институции не са мои проблеми. Президентът, както министър-председателят, както министрите, са политически ангажирани лица. Аз няма как да коментирам политически изказвания. Доколкото си спомням президентът призова да се разследва корупцията и търговия с влияние. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси", категоричен беше Гешев.

Според главния прокурор, от прокуратурата показват на българските граждани мрежа от зависимости между бизнес и политика, която е оформена в държавата. "Прокуратурата има намерение да преустанови тази мрежа", подчерта Гешев.

"Тази мрежа е много заплетена. Но ние сме твърдо решени да я разплетем", закани се главният прокурор.

"За изтеклите записи и снимки, които предстои да бъдат възстановени, за да се провери дали са автентични, предстои да бъде направена проверка", обясни той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама