Прокуратурата: Отношенията на Бобоков и Узунов не са били само делови

10:10, 23 юни 20 25 1936 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вчера прокуратурата разпространи още данни за комуникацията между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента Пламен Узунов. Според обвинението Бобоков е поискал от Узунов съдействие: по казус с руски гражданин, на когото е отказано българско гражданство; за самоличността на български гражданин с либийски произход, както и за установяване на собствеността на автомобил „Майбах“.

На излизане от следствието Пламен Бобоков отрече твърденията на прокуратурата. А Пламен Узунов беше категоричен, че е чист пред себе си. Според него целта в случая е президентът, а той е средство. По-късно през деня президентството обвини прокуратурата в отправяне на внушения за комуникацията на Узунов. От институцията посочиха, че се разпространяват „селективно подбрани части, без да е ясен контекстът на разменяните съобщения“.

Снимка: Прокуратура на Р България

Днес прокуратурата опроверга президентството. От обвинението обявиха, че Узунов и Бобоков са обсъждали дело във ВАС за танкера „Бадр“ в продължение на 6 месеца. Експертизата показва, че двамата са разменили 61 файла, част от които съдържат информация за съдебни дела и решения по тях.

Във връзка с твърденията на Узунов, че отношенията му с Бобоков са имали единствено делови характер, от прокуратурата посочиха, че комуникацията им говори за множество лични срещи.

Снимка: Прокуратура на Р България

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама