Как да опазим телефона си в жегите

14:19, 22 юни 20 / Любопитно 25 1103 Шрифт:
Биляна Иванова

Самозапалването на смартфони през лятото се среща доста често. Как да защитим себе си и мобилното си устройство в жегата, разказа ръководителят на Hi-Tech mail.ru Дмитрий Рябинин в интервю за Радио „Спутник“, предаде БГНЕС.

Всяко приспособление има батерия, която може да се запали при високи температури. Това може да се случи навсякъде, включително в джоба ви.

През зимата и лятото температурните промени имат изключително негативен ефект върху батериите. Ако през зимата смартфонът просто може да откаже да се зареди или се изключи, то през лятото са възможни по-сериозни последици, включително спонтанно самозапалване“, коментира Рябинин.

Повечето съвременни смартфони имат вградена система за сигурност, която ще изключи приспособлението, когато батерията е много гореща. За съжаление, той може да продължи да се нагрява поради външни фактори и в изключено състояние.

Важно е да се гарантира, че пряката слънчева светлина не попада върху устройството. Препоръчително е през лятото да се избягват плътни капаци, тъй като те възпрепятстват циркулацията на въздуха. Освен това, ако е възможно, не пускайте паралелно тежки приложения едновременно", съветва Дмитрий Рябинин.

Ако вашият смартфон все още е много горещ, не трябва да се опитвате да го охладите възможно най-бързо – така може да го „убиете“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама