Втора положителна проба за COVID-19 в БСП

19:32, 22 юни 20 25 3874 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Втора положителна проба за COVID-19 в редиците на БСП. Става въпрос за зам.-председателя на столичния Общински съвет и дългогодишен съветник от БСП Милка Христова, съобщи Нова телевизия.

Членовете на партията бяха тествани, след като Янаки Стоилов даде положителна проба за коронавирус. Той участва и в пленума на БСП, който се проведе миналата седмица, и в заседанието на градския съвет. Окончателно всички резултати ще станат ясни до два дни.

Тестове за COVID-19 се правят на всички членове на Националния съвет на БСП. Масовото тестване на социалистите започна в 8,30 ч в централата на градската организация на ул. "Леге" 10.

До обяд ще се вземат проби на още две места в столицата. До масовото тестване на бесепари се стигна след като вчера бе установен с положителен тест Янаки Стоилов.

 

 

Снимка: БГНЕС

Коронавирусът няма да повлияе на избора на ново ръководство на левицата, коментира по-рано през деня лидерът на столичната организация Калоян Паргов, цитиран от „24 часа“. Паргов още вчера е минал тест за коронавирус и е отрицателен въпреки че е бил на метър и половина един от Янаки Стоилов.

По време на заседанието на градския съвет миналата седмица имаше спазване на всички мерки, обясни Паргов и добави, че се е чувал със Стоилов. "Звучеше бодро и оптимистично дано се възстанови бързо", каза още лидерът на градската организация.

"Няма да оставим никого без грижа, най-важното е всички да бъдат тествани", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС. Тя каза, че броят на заболелите създава несигурност не само за вътрешнопартийния избор, но и за работата на институциите, и на бизнеса.

"Взехме всички необходими мерки на самия Пленум - мерене на температурата на входа, маски, ръкавици. Никой друг не се е оплакал от видимите симптоми", добави Нинова.

"Не съм била близко до Янаки Стоилов, но бях в залата", посочи Нинова, която тепърва ще се тества за коронавирус и допълни, че все още няма информация за резултати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама