Тервел се връща на ринга през август

15:47, 18 юни 20 / Спорт 25 2117 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тервел Пулев трябва да се завърне на ринга през август, предава Sportal. Идеята е българинът да защитава титлата си на интернационален шампион на WBA в полутежка категория, което трябва да бъде първият му мач след около осем месеца пауза. 37-годишният софиянец спечели пояса след 12 рунда с Дешон Уебстър в Пловдив, а преди избухването на пандемията от коронавирус бе предвидено да се боксира в САЩ.

Тервел Пулев стана доброволец в "Софиямед

Вариантите пред Тервел са два - мач в Америка или в България. Със сигурност отпускането на мерките ще помогне. Чакам да падне карантината в България за идващи от САЩ, за да мога да се прибера и да организираме битката, ако ще е там. Същото важи и за него при идване в Лас Вегас, където съм аз. Време е светът да се върне към нормалното. Радвам се, че вече допускат 50 процента зрители в България, но тук при нас е по-различно. Със сигурност той ще се бие през август, ако не стане нещо извънредно”, каза Ивайло Гоцев, който е мениджър на братя Пулеви.

В момента Тево е на 39-о място в ранглистата на Boxrec.com и на 7-а позиция в класацията на WBA. Той на практика е на две победи от възможността да атакува световната титла на асоциацията, която е притежание на Арсен Гуламирян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама