Тервел Пулев стана доброволец в "Софиямед"

10:35, 15 апр 20 25 1709 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и носител на интерконтиненталната титла на WBA Тервел Пулев се присъединява към екипа доброволци в УМБАЛ "Софиямед".

Боксовият ни шампион ще помага в отделението по "Спешна помощ" на Университетска болница "Софиямед", като участва в дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипа и пациентите имат нужда.

"Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота", коментира Пулев пред екипа на "Софиямед"

За мотивацията си Пулев споделя, че е продиктувана основно от факта, че той и
семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс.

"Благодарим на всички наши доброволци, както и на г-н Пулев, които ни подкрепят безвъзмездно в този толкова труден етап от живота на всички ни-и в професионален и личен план. Това е поредното доказателство, че само заедно можем да се справим със световната пандемия и сме по-силни, когато работим ръка за ръка. Доброволческата работа на спортист от ранга на Тервел Пулев е показателно за неговото сърце и родолюбието, в което той и брат му са възпитани", коментира д-р Христов.

При нужда, към доброволческата дейност в "Спешно отделение" на "Софиямед" към Тервел Пулев е заявил желание да се присъедини и претендентът за световна титла в тежка категория на IBF и негов брат - Кубрат Пулев.

Тервел Пулев започва работата си в звеното по "Спешна помощ" от днес.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама