Акцент на деня: Летящият агресор

17:30, 18 юни 20 / Политика 25 2115 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Продължава играта на дронове между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2. Влизал ли е дронът на Радев в спалнята на Борисов – това е въпросът, който през последните 24 часа тресе журналисти и граждани.

Всичко започна, след като вчера премиерът хвърли бомба с изказването си, че президентът го е следил с дрон от Китай, като лично го управлявал. „Вдига дрон и да ме снима. Непрекъснато. Стига ми дори до терасата - на един метър от мен“, възмути се министър-председателят. „Като казах на НСО, че ще го сваля, те му предадоха и той го изтегли“, продължи Борисов и се закани, че накрая лично ще унищожи летящия агресор. Той разчита и че прокуратурата ще се самосезира по случая.


Снимка: БГНЕС

От своя страна, днес Румен Радев призна: „управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове“, но се самоопредели като човек с по-малко фантазия от премиера. „Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки“, пошегува се държавният глава. Категоричен е обаче, че твърденията на Борисов не са истина. Според Радев премиерът търси геополитическа индулгенция и превръща скандала в „някаква забава“.


Снимка: БГНЕС

Държавният глава заподозря, че с цялата тази сага с дрона се цели да се отклони вниманието от най-големия въпрос – дали снимките са постановка и дали записът е монтаж. Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък определи ситуацията с малките пъргави летателни средства като „виц“.

Припомняме, че преди дни в медиите беше пуснат запис с глас, който прилича на този на Бойко Борисов. В него се обсъждат събития от 2019 г., сред които скандалът с къщите за гости, намерението на „Еврохолд“ да купи ЧЕЗ, коментират се и разговори с европейски лидери. На записа се чуват и обидни думи по адрес на Цвета Караянчева. Вчера пък сайтът afera.bg публикува снимки на стая с чекмедже, върху което се вижда пистолет, а в него – големи суми пари в брой на пачки с банктноти от по 500 евро. На една от снимките на леглото до въпросното шкафче има и спящо лице, което силно прилича на Бойко Борисов. На пресконференция премиерът потвърди, че това е той. НСО започна служебна проверка по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама