Игра на дронове: отзвукът от последните скандали около Борисов в социалните мрежи

11:10, 18 юни 20 / Политика 25 4252 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

От няколко дни сме свидетели на ожесточена атака срещу премиера Борисов на няколко фронта. Най-голямо внимание обаче предизвикаха един аудиозапис и няколко снимки, получени анонимно по електронната поща. Авторът им претендира, че са автентични, а прокуратурата тепърва ще проверява дали те са достоверни или има намеса в тях.

Какво се чува и вижда?

В разпространения в края на миналата седмица запис се чува само един глас, който звучи като Борисов. Обсъждат се събития от 2019 година, сред които скандалът с къщите за гости, намерението на „Еврохолд“ да купи ЧЕЗ, коментират се и разговори с европейски лидери. На записа се чуват и обидни думи по адрес на Цвета Караянчева.

Публикуваните вчера снимки са от спалнята на премиера в резиденция „Секвоя“. На една от тях се вижда спящият Борисов, а до него на нощното му шкафче има пистолет. От другите снимки в същото шкафче има пачки с банкноти от по 500 евро.

В отговор на атаките премиерът събра партийния актив и даде извънредна пресконференция, на която обяви, че политическите им опоненти са стигнали дъното. В изявлението си той дори обяви, че президентът Радев, с когото са съседи в кв. "Бояна" го следи с китайски дрон.

Тази реплика, в комбинация с твърденията в аудиозаписа и снимките от резиденция "Секвоя" дадоха достатъчно материал на творците в интернет и социалните мрежи буквално се изпълниха с най-различни колажи, снимки и коментари, посветени на скандала.

Акцент в голяма част от тях бяха именно думите на Борисов, че президентът го следи с дрон. 

„Като Румен Радев оглави мафията, ще му викат Дрон Корнелеоне."; „Дрон, дрон, та пляс"; „Премиерът е под обсада: Отпред президентът с дрон, отзад ДПС действат тихо. А той с гол в ръката пистолет", "Само да попитам дронът на президента Грипен ли е?"; "Защо Радев нямало да ходи на парада в Москва? Защото щял да си го снима с дрон", Официално " На баба ти фърчилото", се превръща в " На Мунчо дрона"!

са само част от коментарите в мрежата.

Не липсват и колажи със спящия премиер и съдържанието на нощното му шкафче..

Аудиозаписът, за който се твърди, че е на Борисов също се радваше на голямо внимание в интернет пространството. "Някой нов запис на Ненчо Балабанов има ли?", "Тоя запис сега автентичен ли е? Понеже очевидно е на шльокавица, не на кирилица", гласят част от коментарите по темата. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама