Борисов към Шарл Мишел: Приемането на пакета "Мобилност" би било грешка

16:22, 17 юни 20 / Политика 25 1817 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел проведоха телефонен разговор. По инициатива на Мишел двамата разговаряха относно видеоконферентната среща на държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕС, която ще се състои в края на настоящата седмица. На нея европейските лидери ще обсъдят Плана за възстановяване на Европа, който Европейската комисия предложи официално на 27 май, съобщиха от правителствената информационна служба.

В разговора си с председателя на Европейския съвет премиерът Борисов отбеляза, че счита предложението на Европейката комисия за много балансирано, особено като се има предвид сериозните предизвикателства, породени от пандемията от COVID-19. Борисов изрази своето позитивно отношение към плана за възстановяване, като подчерта, че е важно да се отчита стартовата позиция на икономиките на всяка държава-членка, както и силата им на реакция при кризи.

Фон дер Лайен призова богатите страни да споделят с бедните ваксината срещу COVID-19

Акцент в разговора на премиера Бойко Борисов и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел беше също Пакетът Мобилност I - тема, по която по-рано днес Борисов разговаря и с представителите на сдруженията на превозвачите. Борисов изрази позиция, че приемането на настоящото предложение би било грешка, тъй като съдържа противоречия. Той  даде пример с една от последиците от приемането на Пакета, който ще доведе до изминаването на хиляди километри напразно от тежкотоварните машини и до допълнително замърсяване на въздуха с вредни емисии, което не отговоря на общия европейски стремеж към опазване на околната среда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама