Валери Симеонов не дава тотото да организира онлайн залагания

09:10, 16 юни 20 / Политика 25 1798 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се зарече, че няма да позволи Спортният тотализатор да заеме нишата, освободена от Националната лотария, като започне залагания онлайн.

"Целта на тотализатора е да подпомага спорта. Няма опасност за установяване на държавен монопол в хазарта", увери депутатът и съпредседател на "Обединени патриоти".

СБЛЪСЪК: "За" и "против" затварянето на кварталните казина?

Във връзка с изразеното недоволство от спортни клубове срещу проектозакона за хазарта, Симеонов заяви, че те са организирани, целенасочено инспирирани и не е вярно, че основната част от спонсорите им са именно фирмите за залагания.

Той отново настоя на тезата си, че казината и игралните трябва да останат само в 5-звездните хотели във вътрешността на страната и по морето, както и в крайграничните райони.

"Затварянето на останалите зали ще се извърши постепенно, разсрочено до 2025 г., когато изтичат лицензите на повечето такива фирми", каза той пред БНТ.

Тотото откри пунктове за лотарийни игри

А аргументите за затварянето на игралните зали и казина, депутатът очерта така: "Хазартът е болестна зависимост и носи много жертви. Промените в закона целят да ограничат хазартната зависимост на най-бедните, които са всъщност най-честите жертви".

Валери Симеонов се надява да получи широка парламентарна подкрепа за проектозакона си. Очаква това да бъде постигнато чрез диалог с партиите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама