Брад Пит дари 1 млн. долара на организация за расова справедливост

13:20, 15 юни 20 / Любопитно 25 2015 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Брад Пит последва примера на бившата си съпруга Дженифър Анистън и дари 1 млн. долара на организацията „Цвят на промяната” (Color of Change), съобщиха „Дейли мейл” и БТА.

Анистън дари пари преди седмица, „дълбоко засегната” от смъртта на Джордж Флойд. Близък на актьора каза, че той „наистина помага на благотворителната организация заради Джен и иска да направи същото дарение като нея”. Миналата седмица той е бил на демонстрациите на движението „Животът на чернокожите има значение” в Лос Анджелис и много се е развълнувал. След това отишъл в дома на Анистън. 

Организацията „Цвят на промяната” работи за равенство за чернокожите пред закона в САЩ. Много знаменитости направиха дарения на организации, работещи за социална и расова справедливост. Анджелина Джоли дари 200 000 долара на Националната асоциация за съдействие на напредъка на чернокожите, певецът Уикенд даде 500 000 долара за различни каузи, а Дрейк - над 100 000 долара на фонд, изплащащ гаранциите на арестувани протестиращи от движението „Животът на чернокожите има значение”. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама