Google проверява защо снимка на Уинстън Чърчил изчезна от търсачката

10:46, 15 юни 20 / Любопитно 25 1975 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Технологичната компания Google разследва необичаен казус, който набра скорост около антирасистките протести по цял свят. Оказа се, че за определен период от време през последните дни от търсачката липсва снимка на бившия премиер на Великобритания Уинстън Чърчил, съобщи bTV.

През уикенда потребители на най-големия портал за търсене сигнализираха в социалните мрежи, че снимка на Чърчил е изчезнала от списъка на Google с бивши премиери на Обединеното кралство.

Други потребители изразиха недоволоство, че снимки на Бенито Мусолини и Адолф Хитлер все още са налични в търсачката, но тази на Чърчил е изчезнала.

От Google коментираха, че не знаят каква е причината за липсващата снимка, но бързо поправили грешката. „Знаем, че снимка на сър Уинстън Чърчил липсва от търсачката ни. Извиняваме се на нашите потребители, това не е умишлено решение и работим по отстраняването на проблема“, написаха от компанията в Twitter.

Оказва се, че проблемът не е бил ексклузивно за Чърчил, а е засегнал снимките на няколко бивши първи министри, сред които Харолд Уилсън и Стенли Болдуин.

През последните дни на територията на Острова се разрази дебат около наследството на Уинстън Чърчил. Преди дни паметник на историческата личност в Лондон беше надраскан от вандали с надписи, че Чърчил е бил расист.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама