Малина Едрева: Бъдещето на отпадъците в София е чисто, икономично, високотехнологично и дори арт

10:11, 12 юни 20 / София 25 1638 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Чисто, икономично, високотехнологично и дори арт. Това е бъдещето на отпадъците на нашия град. Краткосрочното бъдеще. Официално се нарича „Инсталация за комбинирано производство на енергия с оползотворяване на RDF“, посочва във Facebook председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Малина Едрева.

Без референдум за изграждането на RDF инсталация в София

Зад този софийски проект стоят усилията на много хора (експерти, еколози, енергетици, професори от университети, политици, кметът Фандъкова и хора от северните квартали), които искат по-чист град, модерно оползотворяване на отпадъците, което носи средства на града и на домакинствата под формата на топлоенергия и електроенергия“, обръща внимание Едрева и коментира: „Впрочем, този проект е факт, защото Европа го прие, тъй като отговаря на най-съвременните технологични и екологични изисквания“.

"Не вярвайте на фейк новините и хейтърите, които ни заливат с информация, че проектът може да е модерен и високотехнологичен, но понеже сме българи няма да ни се получи. Това е недопустимо и обидно. Не вярвайте на тези, които, често пъти по лобистки подбуди, разказват, че е най-добре да си караме отпадъците в частните заводи за преработка", призова тя. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама