Кризата в коалицията ще се обсъжда на коалиционен съвет другата седмица

13:53, 11 юни 20 / Политика 25 1585 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Следващата седмица коалиционен съвет ще изглажда противоречията между партньорите в управляващата коалиция. Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на ТВ Европа.

Повод пък за поредното напрежение в коалицията е заяката на ВМРО вече да не подкрепят повече инициативи на ГЕРБ и да не участват в коалиционни съвети, след като тяхното предложение на деоброволческите отряди не мина през зала.

Вечният играч в сянка

Симеонов не даде еднозначен отговор ще излязат ли Патриотите от коалицията или не.

„Всички противоречия могат да се решат по два начина – чрез война или диалог. Ще отидем по-скоро на второто. Имаме редовен политически съвет другата седмица. Ще изчистим позиции и се надяваме на разбиране“, каза той и посочи, че това е първият случай, в който текст договорен с ГЕРБ още преди 3 години, в крайна сметка не беше подкрепен.

Борисов отказа да коментира Божков, Златев и Каракачанов

Лидерът на НФСБ коментира и отхвърленото от парламентарната комисия по младежта и спорта предложение за промени в Закона за хазарта, с който се предлага да бъдат затворени кварталните казина. 

СБЛЪСЪК: "За" и "против" затварянето на кварталните казина?

„Странно е, че Весела Лечева, която има тежка дума в Комисията, има частен интерес – притежаването на игрални зали от брат й. Но не го декларира”, коментира той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама