Киану Рийвс: Сценарият на „Матрицата 4“ е уникален

15:20, 10 юни 20 / Любопитно 25 2630 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Сценарият на Лана Уашовски е бил това, което е впечатлило актьора Киану Рийвс и го е убедило да участва в четвъртата част на фантастичната поредица "Матрицата".

"Лана Уашовски е написала уникален сценарий и е структурирала сюжета, така че той намери горещ отклик в моята душа", каза Рийвс пред списание „Емпайър“. "Това е единствената причина. Ще бъде невероятно отново да работя с тази сценаристка", добави актьорът.

Коронавирусът спря снимките на "Матрицата 4"

По данни на киностудио „Warner Bros.“, в четвъртата част на култовия кинохит феновете отново ще видят своите любимци Рийвс и Кери-Ан Мос. В нея ще участват още Джеда Пинкет Смит, Патрик Харис, Джонатан Гроф и други.

Мос, която въплъти образа на Тринити, призна пред списанието, че изобщо не е очаквала продължение на този проект.

"Не мислех, че това някога ще се случи", каза актрисата. Тя също похвали художествените достойнства на сценария за бъдещия филм. „Приемам това като истински подарък“, добави Кери-Ан, обяснявайки защо не е могла да откаже предложението да участва в „Матрицата 4“.

Премиерата на филма е насрочена за 21 май 2021 г.

Първата част от научнофантастичната трилогия на режисьорите Лили и Лана Уашовски „Матрицата“ излиза през 1999 г. Лентата получи четири Оскара. Впоследствие сюжетната линия на филма е продължена в нови части: „Матрицата. Презареждане“ и „Матрицата. Революция“. „Презареждане“ бе отличен с две награди на MTV за най-добри бойни сцени и целувка, а „Революция“, уви, не получи кой знае какви филмови трофеи. И двата филма излязоха на голям екран през 2003 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама