Повече от половината българи не ходят в молове и ресторанти

12:38, 10 юни 20 25 1770 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

55% от българите ограничават посещенията в моловете и заведенията, както и пътуванията в страната. А 41% се стремят да ограничават излизането от вкъщи. На театър, кино и концерти пък отказват да ходят 64% от хората. Това сочи проучване на „Галъп“.

Общо 77% смятат, че правителството се справя добре с коронавируса. В същото време сериозно мнозинство от 83% осъзнава, че всеки един сам носи отговорността за здравето си, а не правителството.

Според 58% обаче заплахата от коронавируса е преувеличена, докато 39% са на обратното мнение. Непосредствено преди обявяването на извънредните мерки у нас още повече хора намираха заплахата за преувеличена – 72% в средата на март. По-късно, явно дойде и по-трезв поглед, който е налице и сега. 


Снимка: CanStockPhoto

72% смятат, че заплахата от коронавирус у нас вече под контрол, 24% са на обратното мнение. Данните обаче предхождат новините за огнища на заразата в някои градове. Явно в обществото е настъпило известно успокоение, макар и делът на тревожните да остава значим.

51% от запитаните свидетелстват, че доходите им са намалели заради коронавируса. 61% очакват нормализация на живота у нас до края на годината, а 35% са противоположни очаквания. В тези данни обаче вероятно личи повече надежда, отколкото прогноза. Българите очевидно вече търпят сериозни загуби заради кризата и се уповават на скорошна нормализация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама