Отрицателни са PCR-тестове на персонала на детска градина №50

16:25, 10 юни 20 25 4371 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Всички PCR-тестове за COVID-19 на персонала на детска градина №50 са отрицателни. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook. От утре детската градина ще работи в нормален режим.

"Благодаря на Столичната здравна инспекция и на всички служби за бързата реакция и мерки, които взехме за безопасността на децата и персонала", заяви кметът на София.

По-рано днес от разговор между премиера Бойко Борисов и столичния кмет Йорданка Фандъкова в началото на заседанието на Министерски съвет се разбра, че жените може и да са „шегаджийки“.

Три учителки от детска градина в район "Възраждане" са с Covid-19

Те били публикували снимка от свое посещение в Сърница, където има голям брой заразени с коронавирус. После обаче казали, че това било шега. Първите тестове, които са им направени и които са дали положителен резултат, са били от бързите, за които се твърди, че често дават грешки. Предстои днес да излязат резултатите и от PCR тестовете, които са по-надеждни.

Надяваме се днес PCR-ите да дадат отрицателни тестове. Ако това се случи, утре детската градина ще работи нормално“, посочи Фандъкова. Тя определи като „безотговорна“ шегата на учителките, ако наистина е била шега, и подчерта, че Столична община не е разследващ орган, за да установи това. „Видях снимката във Facebook. Важното е, че директорката е реагирала адекватно. Защото ние не можем да създаваме паника сред родителите. Всички институции показахме пълна координация – пълна грижа за децата“, каза още столичният кмет.

Удължават извънредната обстановка до 30 юни

Тези учителки от детската градина, ако са шегаджийки не е хубаво“, заяви на свой ред Борисов. „Накрая ще ви пратим сметката. След толкова усилия... Това ме убеди, че има хора, които дори с тази тема могат да се шегуват по този начин“, посочи той.


Снимка: БГНЕС

По-късно Фандъкова обясни, че санкции очакват трите учителки и при двата варианта - ако са си позволили да посетят Сърница или ако са се пошегували, че са били там. „Учителките продължават да твърдят пред директорката на детската градина във „Възраждане“, че не са били в Сърница. Това е безотговорно поведение. Към момента на 52-ма души персонал на градината са взети PCR проби. Надявам се, да се окаже, че данните от бързите тестове няма да се потвърдят, за да може от утре детската градина да работи нормално. Длъжни сме да предприемем мерки като за положителна проба, другото би било безотговорно. Действаме по протокол“, посочи тя, цитирана от „24 часа“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама