Планински водач ще прекоси 180 км в Странджа за денонощие

17:09, 07 юни 20 / Любопитно 25 1999 Шрифт:
Редактор:

Странджанският планински водач Владимир Димитров прави серия от предизвикателства, с които иска да привлече вниманието към загадъчната Странджа и 180-километровия тур, съобщава БГНЕС.

Маршрутът започва от брега на Янтра край Елхово и завършва на брега на Черно море при Ахтопол. Преди около 45 дни Владимир прави опит да извърви пеш „Тур Странджа" и така да рекламира туристическия маршрут, който е създал преди около две години. Само 20 км преди финала Владимир губи силите си заради жестоки травми по краката, три изгубени нокътя и треска от болките и се отказва от прехода.

Днес обаче се подготвя да покори целия маршрут – 180 км, с бягане към средата на юни. Освен да изпита собствените си физически способности и силата на волята, най-важното за Владо след ковид-карантината е да събира все повече "поклоници" на българския природосъобразен туризъм.

Най-големият електрически самолет с успешен първи полет

Новината за връщането на младо българско семейство туроператори от Испания и идеята им да развиват планински туризъм в Странджа е едно от нещата, които го направили щастлив след дългия период на изолация заради пандемията. 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:45, 08 юни 20

Знаете ли къде се намира р. Янтра?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама