Том Джоунс на 80

09:15, 07 юни 20 / Любопитно 25 2752 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес 80 години навършва сър Том Джоунс, определян като жива легенда. Той е един от малкото музиканти с дългогодишна кариера, която активно и успешно продължава и до днес. За Радио BBC той заяви, че отказва да се пенсионира и вярва, че му предстоят още хитове, които да достигнат номер 1, съобщи БНР.

Том Джоунс напуска училище, когато е 15-годишен, а на 24 заминава за Лондон от Уелс, за да пробие в музиката. Година по-късно вече има хит, който е номер 1 - It’s Not Unusal. „Това продължава да бъде най-важната песен за мен“, заяви в интервю за CBS легендарният певец. Поредица хитове през 60-те го превръща в звезда и секссимвол. „Това обаче имаше обратен ефект, защото не ме приемаха на сериозно като певец. Виждаха това на преден план, вместо да слушат какво пея“, посочва той.

Снимка: БГНЕС

По време на своята продължила над шест десетилетия кариера Том Джоунс е продал над 100 милиона албума. Един от най-търсените в дискографията му е Reload от 1999-а. В него е включена песента Sex Bomb, която става хит номер едно в цяла Европа.

В един момент от кариерата си получава разнопосочни съвети от Франк Синатра и Елвис Пресли, който не одобрява наклона му към джаза и блуза. „Каза ми: Том, не стъпваме там.  Оставяме това на Франк. Но той каза „ние”, сложи ни на едно ниво и за мен това беше голям комплимент. След това пък говорих с Франк, който ми каза, че имам страхотен глас за джаз. Остави поп-а настрана, ела с мен. А аз му отвърнах, че обичам всички стилове. И е така. Мислех си, че гъвкавостта ми и различните жанрове ще бъдат преимущество за мен. Но понякога хората се питаха кой е всъщност Том Джоунс?”, споделя певецът.

Миналата година Том Джоунс изнесе концерт на Античния театър в Пловдив, който получи ласкави отзиви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама