Томислав Дончев: В цената на парното има и други разходи, не само газ

17:41, 04 юни 20 / Политика 25 1896 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Обяснението защо цената на парното не се редуцира със същия процент, с който се намалява и цената на газа - цената на парното не е само газ, там има и други разходи. Ролята на КЕВР е да определи цената след прецизни изчисления, в комисията има експерти. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

"Най-добре е д-р Иванов да обясни методиката на изчисляване. Едно е безспорно - през неговия мандат неговата независимост е стандарт и никой не си е позволил да коментира в обратната посока", каза още той.

Според Дончев премиерът Борисов е реагирал по начин, по който  да отговори на въпроса на гражданите защо след като цената на газа пада има опасност цената на парното да се повиши.

По-рано министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ще се обсъди смяна на Комисията за енергийно и водно регулиране. "И без това им е изтекъл мандата", закани се премиерът на държавната енергийна комисия заради скандалните прогнози за 20% увеличение на парното в столицата.

Цената на парното за предстоящия есенно-зимен отоплителен сезон средно за страната ще бъде с 14% по-ниска от цената, която беше за миналия зимен период, каза  от своя страна на онлайн брифинг председателят на Комисията Иван Иванов. Намалението за София ще бъде 15 %.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама