Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб

20:00, 04 юни 20 25 2510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов.

Щабът ще продължи да функционра до 31 декември, а информацията за заразените ще бъде обявявана на информационния сайт.

"Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората", добави Борисов.

"Днес стават 100 дни, откактко издадох заповедта за откриването на Национален оперативен щаб", обяви премиерът и благодари на всички българи, че са спазвали мерките на Щаба.

Снимка: БГНЕС

"Справихме се прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се да няма втори и трети вълни, надяваме се и всичко това да утихне. Успяхме да се справим, да тренираме болниците. Това, което направихме, беше чудо", заяви премиерът.

В интервю за Нова телевизия, директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, каза „От „Пирогов" 400 колеги са били на първа линия през този период от 100 дни. В момента имаме един пациент, който е с COVID и му предстои изписване в петък, така че ние реално вече няма да имаме такива пациенти. Засега! Но това не означава, че не остава готовността на болницата”

Относно ограниченията за влизане на граждани от трети страни и силно засегнати страни от ЕС, Борисов обяви, че за тях карантината остава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама