Караянчева шикалкави за напускането на 50 членове на ГЕРБ

20:40, 23 май 20 / Политика 25 3178 Шрифт:
Юлиан  Тодоров

50 души от видинско заявиха отказа си от членството в ПП ГЕРБ. Част от тях са важни фигури, които до скоро заемаха важни постове на местно и държавно ниво.

От участието си в партията се отказаха бившият областен управител и бившият кмет на Видин, като преди това и двамата се оттеглиха от общинското ръководство.

Бившият областен управител Албена Георгиева каза: „Няма как да се съглася с работата на местното ръководство на партията. Всъщност местното ръководство работеше срещу принципите на тази партия и няма как да остана член“.

Бившият кмет на Видин Огнян Ценков напуска ПП ГЕРБ

„Всичко което се случи по време на местните избори миналата година ние считаме, че е едно предателство спрямо нас, както и спрямо устава на ПП ГЕРБ“, каза Огнян Ценков, който е бивш кмет на Видин, пред bTV.

Напрежението в партията води началото си от кампанията за местните избори.

„Те са получили през това време доста сносна политическа реализация. В момента в който тази реализация не е факт те си тръгват. Явно ще я търсят на друго място“. Това каза Емилиян Енчев – ръководител на ГЕРБ Видин, относно напускащите членове.

Партията напускат и хора от село Капитановци, включително и кметът на селото. Ръководството на ГЕРБ смята, че действията са подтикнати от външна амбиция.

„Разбира се тук прозират може би и неудовлетворени политически амбиции не само на членове от общинската структура на ГЕРБ, но и извън нея и много интересно е, че в молбите за напускане никъде няма мотиви.“, бе коментарът на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева за случилото се в редиците на ПП ГЕРБ.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:40, 23 май 20

Всеки бяга от политиката, нормално е!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.