Църквата на Божи гроб отваря врати в неделя

16:40, 23 май 20 / Свят 25 1775 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Йерусалимската църква на Божи гроб „Свето Възкресение“ ще отвори врати в неделя след двумесечно затваряне заради пандемията от коронавирус, съобщиха християнските власти в светия град, предава БГНЕС.

„От 24-и неделя това най-свято място отново ще бъде достъпно за вярващите за посещения и молитви“, заявиха духовните пастири на трите вероизповедания, които споделят мястото в съобщение в събота.

Те заявиха, че ще бъдат приложени мерки за "избягване на риска от ново разпространение на инфекцията COVID-19".

"В началото броят им ще бъде ограничен (до 50 души) и базиликата ще бъде достъпна само за тези, които нямат температура или симптоми на инфекция и носят подходящи покрития за лице", се казва в изявлението.

Посетителите ще трябва да носят маски и да поддържат разстояние два метра един от друг.

Поклонниците ще бъдат помолени и да „избягват всеки акт на преданост, който може да включва физически контакт, като докосване и целуване на камъните, иконите, дрехите и персонала в базиликата“, се добавя в изявлението.

Църквата беше затворена на 25 март преди празника Великден, като част от мерките, наложени за борба с разпространението на вируса в Израел и палестинските територии.

Гръцката православна, арменска и римокатолическа деноминация споделят попечителството на свещеното за християните място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама