Почти половината деца останаха извън детските градини в София след първо класиране

16:41, 17 май 20 / София 25 2258 Шрифт:
Редактор:

Тази година за място в столичните детски градини и ясли кандидатстваха общо 18 806 деца, от които 1 793 за преместване в друго детско заведение, съобщават от Столична община.

На първо класиране са приети 9102 деца. Остават 3048 свободни места, за които ще се борят децата в следващите класирания.

„Главният недостиг остава в яслена възраст, което е съответно около 5 000 места“, уточни пред "Фокус" зам.-кметът Тодор Чобанов.

По думите му за детските градини, в които се извършват строителни дейности, не са обявени места за деца в яслена и първа градинска възраст. Те ще се обявят след въвеждането на обектите в експлоатация.

Второто класиране ще се проведе на 30 май, а трето и четвърто класиране са съответно на 13 юни и 27 юни. Текущи класирания за учебната 2020/2021 г. ще се провеждат ежеседмично от 29 август 2020 г.

Обмислят да отворят детските градини в края на другата седмица

От Столичната община допълват, че в момента се изграждат и реконструират 9 детски градини в районите „Овча купел“, „Владая“, „Подуяне“, „Красно село“, „Искър“, „Люлин“, „Изгрев“, „Илинден“ и „Лозенец“. Предстои откриване на строителна площадка на нова сграда в „Триадица“ и реконструкция на етернитова в район „Студентски“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама