Християни и мюсюлмани с обща молитва за край на пандемията

21:20, 14 май 20 / Свят 25 4079 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Световен ден на молитвата обедини християни и мюсюлмани за край на пандемията на коронавирус. От Рим папа Франциск и Великият имам Ахмед ал-Тайеб в Кайро призоваха Бог да избави човешкия род от тази трагедия и да помогне на учените за намиране на лекарство, съобщи БНР.

През февруари миналата година папа Франциск и имам Ахмед ал Тайеб подписаха в Абу Даби документ за човешко братство. Той призовава за свобода на вероизповеданията, защита на религиозните обекти и се застъпва за дискриминираните малцинства. Инициативата доведе до създаването на групата за наблюдение Върховен комитет за човешко братство, който е организатор на международния молитвен ден.


Снимка: БГНЕС

Главата на Римо-католическата църква спомена и другите пандемии - на глада, войните и децата, останали без образование. „Всеки се моли по начина, който знае, както е способен и както е научил от собствената си култура. Ние не се молим един срещу друг, не противопоставяме една религиозна традиция на друга. Не, всички сме обединени като човешки същества, като братя и сестри, всички се молим на Господ и това е важното. Братя и сестри, които се подкрепят, молят Бог да ни прости за нашите грехове, така че той да се смили над нас и да спре тази пандемия“, посочи папа Франциск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама