Хрумка: депутатските заплати да отидат при медици и полицаи

13:33, 14 май 20 / Политика 25 2053 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки предлага народните представители да даряват заплатите си на медиците и полицаите на първа линия. Същото да се отнася за политическите партии, които получават държавна субсидия. А срокът да бъде „докато има и един българин без доходи“.

Не е време за слаби театрални постановки и слаб популизъм. Не е време за дребно политиканстване, а за обединение на всички здравомислещи хора за справяне с икономическите последици от медицинския проблем- инфекцията с коронавируса“, заяви Марешки.

За лукса и екстрите

От БСП атакуваха лидера на „Воля“, че често се отказва от субсидия и заплата в името на „най- неоправданите и бедни граждани“, но не и от лукса. „Когато излезете от тази зала и седнете в луксозната си лимузина с масаж, охлаждане на седалките и екстри, които струват, колкото месечния доход на едно бедно българско семейство, дали сте готов да се откажете от този лукс“, попита социалистът Явор Божанков.

Дай Боже всички да са заможни, а не като тези, които оставихте под чертата с вашите управления. Хората получаваха по 3 долара пенсия. Помня го, защото се нареждах в БЧК за помощи, за да изхранвам първото си дете“, отговори му Марешки.

Време за реклама

Марешки не за първи път си позволява от трибуната да прави реклама на собствения си бизнес и на фирмите си“, контрира Георги Свиленски от БСП. По думите му лидерът на „Воля“ рекламира бензиностанциите и аптеките си всяка седмица в декларации, изказвания, реплики и дуплики.

Горд съм, че съм създал такъв бизнес, който помага на хората да оцеляват, и по време на вашите порочни и крадливи управления. Когато доларът беше 3 лева хората идваха в аптеките и се молеха да получат поне 5 таблетки, за да не умре някой. Това правите вие. Това, че съм изградил бизнес, който е добър за хората и ми носи печалби, не ме кара да се срамувам“, подчерта Веселин Марешки.

Една парламентарна минута време струва около 20-30 хиляди лева. Марешки, заповядайте в касата на НС да си платите рекламата, излъчена от българското НС“, призова го Свиленски.

Колко плащаме на един български депутат?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама