Над 1800 починали от COVID-19 в САЩ за денонощие

07:50, 14 май 20 / Свят 25 2052 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
През последните 24 часа в САЩ са починали 1813 души от новия коронавирус, показват данни на университета "Джонс Хопкинс", цитирани от Франс прес и БТА.

Общият брой на починалите в страната вече надхвърля 84 000 души. Заразените са близо 1,39 милион души, с над 22 000 повече от предишния ден.

Според усреднени резултати на 20 епидемиологични модела от Масачузетския университет се очаква до 6 юни починалите от новия коронавирус в САЩ да достигнат 113 000 души.
 

САЩ: Китай се опитва да открадне данни от изследванията ни за ваксина срещу коронавируса

 
Въпреки това за калифорнийците падна една от основните ограничения - забраната да се ходи на плаж. Хиляди хора изпълниха пясъчните ивици около Лос Анджелис още в първия ден след свалянето на ограниченията. Много от тях не спазваха правилата, не носиха маски, седяха и лежаха по пясъка. А разрешението включва само разходки по пясъка.

На другия полюс са нещата в столицата Вашингтон. Там кметът обяви, че удължава заповедта всички да си седят вкъщи до 8 юни. Сегашната заповед изтичаше на 15 май и столичани се надяваха карантината да отпадне. Според властите обаче нивата на заболеваемост не го позволяват.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама