Боян Магдалинчев: Лозан Панов винаги се опитва да бяга от отговорност

08:23, 12 май 20 25 1989 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Лозан Панов винаги се опитва да бяга от отговорност", обяви в интервю за
bTV Боян Магдалинчев, представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС).

Продуцентът говори: От ВКС са били наясно какво се снима в Съдебната палата

Поводът за този коментар е скандалът около клип, заснет в Съдебната палата на
рап песен за легализиране на „билката“. За договора с продуцентите на клипа беше обвинен стопанисващия по това време съдебната палата председател на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Заради казуса ВСС отне Палтата от Панов и я повери за стопанисване на председателя на Софийския апелативен съд. Председателят на ВКС заподозря предварително планирана атака и обяви, че причината е във факта, че не изпълнява политически поръчки.

ВСС отне стопанисването на Съдебната палата от Лозан Панов

"Съдържанието на клипа е потресаващо, съдържанието е ужасно – призовава се към разпространение на дрогата, декриминализация, може ли това да се снима в Съдебната палата“, коментира Магдалинчев. По думите му в договора за заснемане на клипа е трябвало да има клауза, която да включва проверка на съдържанието.

Относно работата на съдебната система след края на извънредното положение – след 13 май, представляващият ВСС обяви, че съдебната система ще започне да функционира в пълен обем.

„Мерките ще ги има – в залите, коридорите, архивите, кабинетите. Влизането в залите във всички случаи ще става с маски и ръкавици“, уточни Магдалинчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама