Продуцентът говори: От ВКС са били наясно какво се снима в Съдебната палата

09:07, 08 май 20 / Общество 25 1421 Шрифт:
Василена Йорданова

Върховният касационен съд е бил напълно наясно какво се снима в Съдебната палата. Това заяви пред Нова телевизия продуцентът на клипа, който разпали страстите в съдебната власт - Пламен Митев.  Той посочи, че е изненадан от позицията на Върховния касационен съд след скандала.

„Клипът е такъв, какъвто го виждате. Това сме го посочили предварително в договора, който сме сключили със Съдебната палата. Всичко като информация е предварително подадено към тях и съответно те са одобрили и подписали този договор. В следствие на това сме допуснати в Съдебната палата под строг контрол“, каза Пламен Митев.

Снимка: БГНЕС

Митев е в шоубизнеса от 9 години. Бил е продуцент на видеоклипове на популярни поп и поп-фолк изпълнители. Занимавал се е и с телевизионни предавания. Обяснява, че след като подписал договора за клипа на Алек Сандър, никой от ВКС не му е искал допълнителна информация за съдържание и декори.

В договора изрично пише, че ВКС не може да се меси по време на и след заснемане на продукцията. През цялото време на снимачния процес имаше служител на ВКС, той следеше процеса във всеки един момент. Спазвали сме всички норми по заснемане на видеопродукцията и сме оставили помещението в изрядно състояние така, както ни е дадено“, посочва още Митев.

 

От ВКС обявиха, че продуцентът на клипа трябва да плати допълнително 2 500 лева за неспазване на договора.„Предварително бяхме заявили 2 локации и те ни бяха одобрени. Сумата, която сме платили за тях, е ясно упоменато в договора. Тази неустойка е абсолютно неоснователна“, категоричен е Пламен Митев.

ВСС отне стопанисването на Съдебната палата от Лозан Панов

Заради въпросния клип ВСС гласува смяна на собствеността на Съдебната палата. Лозан Панов едно остава стопанин на сградата до 15 юли тази година. След това управлението на емблематичната сграда ще поеме шефката на апелативния съд в София Даниела Дончева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама