Има зоопарк, където можете да погалите всяко животно

13:59, 10 май 20 / Любопитно 25 3221 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Представете си зоологическа градина с над 300 животни и почти всяко от тях може да бъде погалено, нахранено, а ако размерът му позволява – и яздено от деца. Звучи невероятно, но такова място има- в швейцарското градче Раперсвил, съобщи БНР.

Детският зоопарк първоначално просто е прибирал бебетата на животните от един от най-прочутите европейски циркове – „Кний“ за зимата, докато започнат да ги дресират. После на легендарното семейства от манежа му хрумнало да радва децата, като ги учи на добро и любов към животните. Така се е появил най-либералният зоопарк.

Снимка: Pixabay

Най-характерното за него е, че там не се отглеждат животни, които се хранят с други животни. Т.е. липсват хищници. В замяна на това подходящите за снимане и галене са в изобилие. Забавленията за малчуганите – също. При това на смешната за швейцарския стандарт цена от 5 франка за детски билет и 12 за възрастен. А когато видиш с очите си инкубатора за яйца на фламинго, нахраниш с ръчичките си жираф и пояздиш слон, няма как да не пораснеш добър човек.

Макар населението на Раперсвил да е едва 7000 души, зоологическата градина е винаги пълна. Родители от цяла Швейцария водят децата си, защото цирк „Кний“ е обявен за национална светиня, а щедрият му жест е далеч по-интересен дори от книжката за Маугли.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама