Акцент на деня: До „Ал Уатба“ и обратно

17:30, 08 май 20 25 4416 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Ново напрежение по оста Дубай - София. Васил Божков отново разбуни духовете у нас макар и от Обединените арабски емирства. В телевизионно интервю бизнесменът определи България като държава, управлявана от хунта.

В момента Божков се намира в Дубай, където пребивава със статут на резидент и живее под наем. Прекарал е бил 2-3 седмици в един от най-строго охраняваните затвори „Ал Уатба“, където е бил без достъп до телефон и без комуникация с външния свят. „Когато дубайските власти разбраха какви са нещата наистина, а не както им бяха представени от българските власти, ме освободиха“, обясни бизнесменът. В момента няма никакви ограничения от властите. Той няма притеснения да се върне в България и заяви ще го направи в подходящия момент.

Васил Божков ще се върне в България в подходящия момент

Целият репресивен апарат работи. Борисов защо се оправдава, че запорите са от прокуратурата, запорите са от НАП и Влади Горанов. Какво иска да замете Влади Горанов? Време е Горанов да си подаде оставката“, посочи Божков. Изказването предизвика ответната реакция на премиера Бойко Борисов, който в типично свой стил „заръча“ на финансовия министър Владислав Горанов да отговори. От словесната престрелка между тях стана ясно, че Горанов многократно се е срещал с Божков като представител на едни от най-големите хазартни оператори у нас.

Колаж: topnovini

Премиерът Бойко Борисов побърза да отговори на обвиненията, като подчерта, че пред него Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Той не каза дали ще поиска оставката на финансовия министър. 

Борисов: Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков

От своя страна, Горанов бе категоричен, че не вижда основание да подава оставка. Той обясни, че се е срещал с Божков, но разговорите им винаги са били свързани с хазартната му дейност. Той обясни, че не е знаел, че бизнесменът не си плаща данъците, заради което препоръча на всички, които има неуредени сметки с държавата, да си плащат дължимото. И да трябва да стигат до „Ал Уатба“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама