Васил Божков ще се върне в България в подходящия момент

08:28, 08 май 20 25 3442 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

България не е правова държава, тя се управлява от хунта. Това заяви в ефира на bTV бизнесменът Васил Божков, който стои зад собствеността на футболния "Левски".

Той обясни, че от края на януари е в Дубай, където е със статут на резидент. Божков заяви, че там не притежава имоти на свое име и живее в апартамент под наем. По думите му не е избягал от България, а е заминал по работа. Допълни, че заповедта за арест била издадена два дни след неговото заминава.

В затвора е прекарал около 2-3 седмици. Попитан дали се е ползвал от специални условия в затвора, Божков отговори, че е бил без средства, без достъп до телефон и без комуникация с външния свят.

"Нямах затворнически номер, с една дума - не съществувах", заяви той. "Когато дубайските власти разбраха какви са нещата наистина, а не както им бяха представени от българските власти, ме освободиха", каза още Божков.

Снимка: БГНЕС

По думите му в момента не са му наложени никакви ограничения от дубайските власти. "Нямам охрана. Защо ми е охрана? От кого да се охранявам? Притеснения имам, ако се върна в България", коментира Божков.

Можем да отидем където си поискаме извън ОАЕ, но където и да отидем сигурно ще ни арестуват, обясни той за ситуацията, в която той и Георги Попов се намират в момента. Двамата са отпразнували именния ден на Попов в голяма компания.

 

Не знам защо прокуратурата не се опитала да се свърже с мен досега. Както виждате, вие звъните и аз вдигам телефона. "Трябва да се върна в България, аз съм невинен и ще се върна в подходящия момент. Колкото по-скоро, толкова по-добре, тези неща трябва да се изчистят. Нека делото да влезе в съда", обясни бизнесменът.

Мафията не прави такива неща. Целият репресивен апарат работи. Борисов защо се оправдава, че запорите са от прокуратурата, запорите са от НАП и Влади Горанов. Какво иска да замете Влади Горанов? Време е Горанов да си подаде оставката“, посочи Божков.

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът заяви, че ще съди България заради отнетите му културни-исторически ценности. По думите му артефактите са изнесени без спазване на изискванията и те ще бъдат унищожени.

Той посочи, че се чува често със сина си Антон Божков, срещу когото има обвинение за пране на пари. С жената до него - Елена Динев не е имал контакт, откакто е в ареста. По думите му прокуратурата има само един свидетел срещу нея и тя се държи като заложник. Той уточни, че няма никаква връзка със задържаната певица Лилана

Относно съдбата на ФК „Левски“, Божков  че изрази готовност да продаде акциите на клуба на всеки един „сериозен инвеститор“ или да ги подари на феновете, ако по този начин ще спаси клуба.

Ако се махнат тези запори, които са напълно незаконни, „Левски“ няма да има проблеми. Другият вариант е да ги върна там, откъдето съм ги взел. Или да ги дам на феновете. Но не виждам бъдеще за „Левски“, заяви още той.

Аз бих направил за „Левски“ всичко, за да върви добре. Аз съм готов да дам акциите на всеки един - не да ги продам, а да ги дам. И това е само и само, за да спасим „Левски“. Борисов унищожи „Левски“. Как ще спаси клуба Борисов? Ще му даде кредит? Или ще намери друг идиот да издържа Левски, после да го арестуват и него?", заяви бизнесменът.

Думите му идват на фона на писмо от сините фенове, които поискаха да разберат намеренията на бизнесмена, както и изявление на премиера, че държавата може да помогне на клуба само ако се изясни собствеността.

Собственикът на „Левски“  нападна председателя на НКП на "сините" Степан Хиндлиян и го нарече "подлога".

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама