Летният сезон ще стартира с много неизвестни

08:52, 08 май 20 / Общество 25 2145 Шрифт:
Василена Йорданова

Летният сезон ще стартира с много неизвестни, в момента разчитаме на оптимистично-реалистична прогноза да имаме летен сезон от 1 юли. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на БНТ.

По отношение безплатните чадъри и шезлонги по плажовете Ангелкова каза, че някои концесионери и наематели вече са платили таксите си и ще бъде трудно всичко да бъде безплатно, с оглед да бъдат осигурени и новите санитаро-хигиенни изисквания и безопасността. Концесионерите искат индивидуален подход за всеки един плаж, каза Ангелкова и изрази очаквания чрез диалог да бъде намерен баланс в исканията.

Много важно е да знаем кога другите държави ще отворят границите си за туристически пътувания. Очакваме следващата седмица ЕК да излезе с пакет с препоръки по отношение сектор „Туризъм“, допълни министър Ангелкова.

Снимка: CanstockPhoto

 

Британски медии препоръчват „Слънчев бряг“ за лятна ваканция

С отпадане на извънредното положение на 13 май ще може да се реализират пътувания с цел туризъм. Ще започне поетапното отваряне на хотели и къщи за гости, изготвени са конкретни указания за това.

Бройката туристи трябва да е такава, че да се спазват изискванията, днес или в понеделник се очаква да бъдат готови конкретните изисквания към туристическия бранш.

Експерт: 47% от хотелите са готови да намалят цените за лятото

"За всички ще бъде трудно, напрежението е огромно", коментира Ангелкова. Тя ще предложи да бъде удължен срокът за подновяване на категоризацията с 1 година, за да бъде облекчена работата на местата за настаняване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама