Отварят остров Света Анастасия за посетители

07:30, 08 май 20 / Любопитно 25 2429 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Единственият обитаем български остров – Света Анастасия, отваря днес за най-нетърпеливите си посетители. Отварянето ще се случи при определени мерки за сигурност, заради пандемията от COVID-19, предава БГНЕС. Музеят на острова ще остане затворен, като за гостите ще бъдат достъпни само откритите пространства и църквата „Успение Богородично“.

По-късно при определени условия ще отворят и кафенето и ресторанта, а пекарната ще работи на принципа на павилион, като няма да се позволява влизането на повече от един клиент. Ресторантът на острова ще функционира само в откритата си част, като масите ще бъдат разположени на разстояние от поне 2,5 метра, а сервитьорите ще бъдат с нужните предпазни средства. Когато хотелът на острова отвори, той ще работи при спазване на изключително строги хигиенни изисквания.

Поради разразилата се ситуация около COVID-19, всички достъпни места на острова са дезинфекцирани, като това ще се прави след всеки курс на кораба. На разположение на гостите ще бъдат предоставени маски, ръкавици и дезинфектанти, като носенето на маски ще е задължително за всички при посещение на закритите помещения.

В петък корабът "Анастасия" ще отплава за първия си курс в 10:00 часа от "Магазия 1", като престоят на острова ще е 2 часа. За да се предотврати струпване на хора, катамаранът ще плава с ограничен капацитет на пасажерите и с препоръчителна дистанция от 2 метра един от друг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама