Откриха най-търсеното Ферари в света

21:00, 05 май 20 / Любопитно 25 2754 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дълго търсеното Ферари F40, принадлежащо на скандалния син на бившия иракски диктатор Саддам Хюсеин - Удай, беше открито в Северен Ирак, съобщи „Мидъл Ийст Монитор“, цитиран от БГНЕС.

Преди малко повече от седмица YouTubе-ър на име Ратароса обяви мисия за лов на бившия автомобил на Удай Хюсеин, известен с екстравагантния си начин на живот и любовта си към екзотични автомобили преди смъртта си при нашествието на САЩ през 2003 г. Надеждата на Ратароса беше да намери изоставената кола и да я транспортира до Великобритания, за да я поправи.

Въпреки че целта изглеждаше невъзможна, се появиха редица насоки. Крис Смит от автомобилната компания „Биг Крис” за ремонтиране на автомобили, който има собствен канал в YouTube, идентифицира местоположението и го проследил до град Ербил, северната столица на иракски Кюрдистан.

Крис вече бил открил колата през 2016 г. при предишно пътуване до Ирак, но казал на Ратароса, че тя е покрита с прах и пясък и липсват основни компоненти, поради които не може да запали. Това скорошно търсене установило, че автомобилът е все още в същото състояние. Първоначалната сделка за транспортирането му до Обединеното кралство и ремонта му също са в застой поради продажната цена на сегашния собственик от 1 150 000 долара и факта, че логистиката при транспортирането му и извършването на ремонта биха били твърде сложни и скъпи в сравнение с ползите от това.

Суперколата, която е изминала само 2 300 мили, обаче била преместена в по-сигурен гараж.

Сестрата на Удай - Рагхад, която живее в Йордания, заплаши в Twitter да съди всеки, който в момента държи личната собственост на семейството й.

„Ще преследваме всички, които са придобили лично имущество на семейството - колата, както и други неща“, заплаши тя и добави, че „предупреждава хората да не се занимават с тези въпроси по каквато и да е причина, тъй като те ще подлежат на юридическа отговорност“. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама