71-годишна жена дари две свои пенсии на столична болница

11:50, 05 май 20 25 1801 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

71-годишната Венка Зарева дари всичките си спестявания на столичната болница „Св. Иван Рилски“. Възрастната дама получава малко над минималната пенсия, но е заделила за Отделението по хематология 500 лева, което всъщност е равно на доходите ѝ за два месеца, предава bTV.

Повече от година, г-жа Зарева се лекува в отделението по хематология, като се бори със злокачествено заболяване на кръвта.  „Живея при семейството на дъщеря ми, все по една супа ще има и за мен, гладна няма да остана, а друго не ми трябва“, обяснява възрастната жена. 

Венка Зарева има общо 42 години трудов стаж – 22 като счетоводител и още 20 като шивачка, но признава, че ако ги нямаше близките ѝ, едва ли е щяла да оцелее със скромната си пенсия.

„Когато чух, как нападат болница много се ядосах. Почувствах го като лична обида. Ако не бяха лекарите тук, сега нямаше да съм жива. Винаги са се отнасяли към мен, а и към всички пациенти, с огромно внимание“, споделя 71-годишната жена. 

Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология в болницата спряха приема на пациенти за няколко дни след Великден. 12 медици и четирима пациенти от болницата бяха заразени с COVID-19.  

Това не е първия път, в който възрастната жена изразява своята подкрепа за медиците. С дъщеря си тя се е включвала неведнъж и в изпращането на есемеси за благотворителната кампания в подкрепа на лекарите на първа линия, които се борят с коронавируса. 

„За мен лекарите са герои и това е моят скромен начин да им кажа „благодаря“, споделя жената.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама