Хематологията и гастроентерологията на „Св. Иван Рилски“ отново приемат пациенти

11:03, 27 апр 20 25 2271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ възобновяват работа от днес, съобщават от лечебното заведение.

След великденските празници, клиниката и отделението бяха временно затворени, за да се извърши дезинфекция, след като пациент без симптоми, който е ползвал за лечение и двете места, даде положителна проба за COVID-19. В болницата бяха заразени 12 медици и четирима пациенти.

Хематологията на „Св. Иван Рилски“ е под карантина

От болничното заведение съобщават, че е извършена многократна дезинфекция и проветряване на помещенията. Също така, част от екипа на Отделението по хематология, която по време на първоначалното изследване даде отрицателен резултат за COVID-19, бе тествана повторно.

Столичната здравна инспекция е направила проверка, дали са спазени всички предписания, след което е дала одобрение на структурите да започнат да приемат пациенти от понеделник.

„Обмисляме възможността, когато състоянието на болните позволява, те да бъдат тествани с PCR тест преди постъпване, както и до края на пандемията да бъдат настанявани в самостоятелна стая. Взели сме всички необходими мерки да избегнем ново заразяване и сме готови да бъдем на своя пост и да лекуваме пациентите си както и досега“, каза д-р Александър Йорданов, зам.-началник на Отделението по хематология. 

7 нови случая на заразени деца с коронавирус

От лечебното заведение посочват, че 179 болни са преминали през Клиниката по гастроентерология за първия месец от карантината, а над 95% от пациентите са приети по спешност. 

Средно между 1300 и 1500 хора с тежки хематологични и онкологични заболявания се лекуват в Клиниката по хематология и онкология на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на месец.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама