Марешки: Партийните субсидии трябва да бъдат спрени до края на мандата

09:52, 04 май 20 / Политика 25 2087 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Не може партиите да „пируват“ на фона на кризата с коронавируса. Политическите партии трябва да се откажат от субсидиите си до края на мандата. Това заяви пред bTV лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

"Липсата на субсидии няма да направи партиите зависими от бизнес интереси, а от техните избиратели, които могат да ги поддържат с членски внос и дарения", смята заместник-председателят на парламента.

Според Марешки много от мерките на правителството срещу разпространението на коронавируса и неговите последствия върху обществото са добри, но други не е трябвало да бъдат приемани. Като пример той даде забраната за посещение на парковете, тъй като заради няколко „недициплинирани“ са страдали хората, които спазват дистанция.

Марешки: Безсрочността на извънредното положение би дала гъвкавост

"Мярката 60/40 е добра, но има някои бизнеси, които не обхваща и е можело да се помисли за разширяване на нейния обхват и за някои предприятия да бъде например 80/20", смята лидерът на „Воля“.

Един от неговите бизнеси също ще се възползва от мярката 60/40 в помощ на служителите на фитнес, затворен заради кризата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама