Марешки: Безсрочността на извънредното положение би дала гъвкавост

09:55, 04 апр 20 / Политика 25 2235 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

„Това да поискаме безсрочно удължаване на извънредното полежение беше прагматичното решение. Слагането на срок, например до 13-ти април, означава, че ако всичко беше свършило утре, то ние трябваше да се събираме да го отменяме. Безсрочността дава една гъвкавост, когато се наложи, то веднага да бъде прекратено“, заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки пред Нова телевизия.

Удължиха извънредното положение до 13 май

„Какво променя фактът дали е 28-ти или 30-ти април? Това е само едно приказване и една щуротия. Ние на практика може да се събираме всеки ден в парламента и да го увеличаваме с един ден“, посочи още той.

Запитан дали подкрепя замразяването на депутатските заплати и партийните субсидии, той коментира: „Замразяването на заплатите и субсидиите на тези високи нива е лицеремие спрямо българския народ и затова вчера дадох предложение заплатите на депутатите да бъдат на нивото на минималната работна заплата, предложихме дори да е на нивото и на минималната пенсия“. И допълни: „Целта ни е депутатите да слязат до нивото на хората и да видят как те живеят с тези доходи“.

Пробата ми за коронавирус е отрицателна, слава Богу, защото около мен има деца, а на 27-ми декември ми се роди и второ внуче. Старая се да пазя себе си, семейството си и всички, с които контактувам“, каза още Марешки.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама