Лондон е имал план в случай, че Борис Джонсън почине

10:20, 03 май 20 / Любопитно 25 2828 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Британският премиер Борис Джонсън обяви пред вестник „The Sun“, че е имало специални планове за действие в случай, че почине, след като се зарази с новия тип коронавирус и каза, че лекарите са били подготвени да обявят смъртта му.

Борис Джонсън: Великобритания премина пика на коронавируса

"Не бях в най-блестящата си форма и знаех, че има резервни планове за действие. Лекарите имаха всякакви планове какво да правят, ако всичко тръгне изключително зле", казва Джонсън пред вестника, предава БТНЕС. 

Премиерът каза, че е получавал "литри и литри" кислород, докато е в болницата, и се е чудил как ще излезе от това положение. Той също се нарече късметлия. В интервюто Джонсън отново благодари на медицинския персонал, който го лекува.

Снимка: БГНЕС

Премиерът обяви, че е заразен с коронавирус на 27 март. Той веднага се постави в изолация, но продължи да работи. На 3 април обяви във видео съобщение, че все още има висока температура. На петия ден Джонсън беше откаран в болницата за необходимите тестове.

Кари Саймъндс и Борис Джонсън разкриха името на бебето

На 6 април кабинетът на премиера обяви, че състоянието на Джонсън се е влошило и той е подложен на интензивно лечение. На 7 април стана известно, че състоянието на министър-председателя е стабилно, няма нужда от механична вентилация, диша самостоятелно и получава стандартно лечение с кислород.

На 9 април Джонсън е преведен от интензивно лечение в редовно отделение. Премиерът се върна в резиденцията на Даунинг Стрийт на 26 април и се зае да работи на следващия ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама