Ким Чен Ун се появи публично след 20 дни отсъствие

08:00, 02 май 20 / Свят 25 2793 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ким Чен Ун с първа публична изява от 20 дни насам, съобщи BBC, като се позова на Корейската централна телеграфна агенция. Новината дойде на фона на спекулациите за здравето му в последните седмици.

Държавната информационна агенция KCNA съобщава, че севернокорейският лидер e прерязал лентата при откриването на фабрика за торове. Агенцията добавя, че хората във фабриката започнали да викат "ура”, когато той се появил.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Уважаемият висш ръководител другарят Ким Чен Ун лично преряза лентата, символизираща завършване на строителството”, отбеляза агенцията, пише БГНЕС. Откриването на завода специално бе планирано за Международния ден на труда 1 май.

Ким Чен Ун разгледа някои от цеховете на новия завод, където му разказаха за процеса по производство на фосфор и удобрения за селското стопанство. Лидерът подчертал, че пускът на завода е „важен момент от преминаването на химическата промишленост на страната на по-високо равнище”.

Медиите в Северна Корея разсеяха слуховете за здравето на Ким Чен Ун

Ким Чен Ун не се бе появял през обществеността от 11 април и дори пропусна тържествата на 15 април по повод 108-та годишнина на Кир Ир Сен, първият ръководител на страната и негов дядо. Това породи вълна от слухове и спекулации в съседните страни и на Запад, че е болен и дори е починал.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама