Илон Мъск продава почти цялото си имущество

21:32, 01 май 20 / Любопитно 25 4569 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Предприемачът Илон Мъск възнамерява да продаде почти цялото си физическо имущество. Съобщение беше публикувано в акауната на Мъск в Туитър, предава БГНЕС.

„Продавам почти цялото си физическо имущество. Няма да имам нито една къща", обяви той.

Мъск също написа, че смята цената на акциите на „Тесла“ за твърде висока. Котировките на ценни книжа на компанията днес паднаха със $71,81 (9,18%), достигайки $710,07.

Според доклада на Института за политически изследвания, публикуван на 23 април, от 1 януари 2020 г. до 10 април 2020 г., главата на „Тесла“ и “Спейс Х“ е станал по-богат с 5 млрд. долара. Една от причините за това е пускането на устройства за механична вентилация на „Тесла“.

Според последните оценки на Блумбърг, състоянието на Мъск надхвърля 39,7 млрд. долара. Той заема 22-ро място в списъка на най-богатите хора в света. Основните му инвестиции са в алтернативни електрически средства и търговски космически услуги.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама