КНСБ започва кампания в подкрепа на свои членове, засегнати от Covid-19

14:05, 01 май 20 25 2487 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

В Деня на труда и работническата солидарност КНСБ, нейните основни членове и фонд „Проф. д-р Желязко Христов, д.м.” стартират национална благотворителна кампания „Не си сам” в подкрепа на работещите синдикални членове, засегнати от разпространението на COVID-19, съобщиха от пресцентъра на синдикалната организация.

Честваме 1 май - Ден на труда

"Като най-голямата обществена организация КНСБ не може да остане безучастна към съдбите и нуждите на членовете си, засегнати от разпространението на вируса. Инициативата предвижда материална помощ под формата на продукти, лекарства, медицински пособия и др., които синдикалният член заяви.

Размерът ѝ ще е минимум 150 лв., като по преценка на отделните федерации той може да бъде и по-голям. Федерацията на синдикатите в здравеопазването, например, планира да подкрепи всеки свой заболял член с помощ в размер на 500 лв.

С целеви дарения в благотворителната инициатива се включват браншовите и регионалните структури на конфедерацията, както и синдикалните организации от предприятията и учрежденията. Към настоящия момент готовност за взаимопомощ заявяват: 

Федерация на синдикатите в здравеопазването, Синдикатът на българските учители, Независима синдикална федерация на енергетиците в България, Федерация на независимите синдикални организации от леката промишленост, Националната синдикална федерация „Металелектро“, Федерацията на независимите синдикати на миньорите, Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации, Съюзът на транспортните синдикати в България.

СБУ и ФНСДУО осигуряват финансова подкрепа за акцията в размер на по 3000 лв. В същия размер е и сумата, осигурена от “Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов”. СТСБ дарява 1000 лв. Кампанията ще се стреми да подкрепи максимално повече заразени синдикални членове и да генерира ресурс от 100 хил. лв., който да достигне до тях.

КНСБ предлага 4 групи допълнителни мерки в подкрепа на най-нуждаещите се в кризата

За целта благотворителна кампания „Не си сам” обявява следната банкова сметка за набиране на средства на Сдружение с нестопанска цел “Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов”: IBAN: BG34UNCR76301010291100; ВIC код UNCRBGSF; УниКредит Булбанк.

Средствата ще бъдат разходвани при пълна прозрачност, ще бъдат публикувани детайлни отчети за постъпилите средства и направените дарения. Структурите на КНСБ са в готовност за съдействие и чрез доставяне на помощи, предоставяне на информация, придвижване на документация и други необходими дейности.

Към момента има регистрирани случаи на COVID-19 в здравния сектор, градския транспорт, леката промишленост, енергетиката, дирекция „Пожарна безопасност“. КНСБ апелира за солидарност и призовава всички свои членове и структури да се включат в благотворителната инициатива", съобщават още от синдиката.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама