Софийските общински болници с отделения за Covid-19 възобновяват работа

11:19, 01 май 20 / София 25 2531 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Поетапно от днес започва възобновяване на работата на общинските болници в София, в които има и открити отделения за пациенти с коронавирус, съобщава БНР. 

Двама души с положителни проби на Covid-19 са настанени за лечение в Първа градска болница. Няма случаи на заразени медици в лечебното заведение. Осигурени са предпазни средства за персонала, информира директорът професор Цветомир Димитров.

Щабът обмисля постепенно отпускане на мерките

"Постепенно си възвръщаме начина на работа и възобновяваме работата си по другите специалности. Имаме неврологична клиника, очна клиника, ушна клиника, вътрешна клиника, серологична клиника и едно развито ДКЦ, което обслужва доболничната помощ също", заяви той.

"Целта ни е като постъпи тука един пациент, независимо откъде - от Бърза помощ, от личния лекар, да бъде максимално добре обслужен и да получи помощта от амбулаторния преглед до високоспециализирана помощ".

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама