Страх по време на пандемия (ИНФОГРАФИКА)

11:00, 29 апр 20 25 2822 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Колкото по-често се страхуваме, толкова повече се страхуваме. Страхът става по-дълбок и по-неконтролируем. Затова в държавите, които бяха най-силно засегнати от COVID-19, потребителите в най-голяма степен ще демонстрират промени в потребителското си поведение.

Новините внушават страх на ежедневна база. Статистиките за престъпността, починалите, заразените, фалшивите новини, кражбите на личността, сексуалният тормоз, хранителните отравяния, дори загубата на личното мобилно устройство провокира чувство на безпомощност и страх. Всички те активират „защитна реакция“ и изкривяват потребителското поведение.

Светът никога повече няма да бъде същия след COVID-19 и страха за живота си и живота на най-близките ни. Страхът преекспонира. Страхът парализира. Страхът прониква в съзнанието на много дълбоко интуитивно ниво. Страхът действа като аварийна спирачка – не задава въпроси и заглушава всякаква логика и трезва мисъл. И най-лошото е, че страхът действа идентично на всички.

При  тези изключително опасни условия, хората разкриват самата си природа, особено тъмната инстинктивна страна, скрита зад добре поддържаната цивилизована фасада. Епидемията може да представлява мощен тест за самата социална система.

Много полезно е да сме активни пред лицето на реалната опасност.  Ако съумеем да поемем отговорност за себе си и другите в този момент, ако съумеем да превърнем  тревогата си в създаването на нещо ново, ще открием, че това води до значително облекчаване на усещането за липса на контрол.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама