За какво съжаляват повечето хора преди смъртта си?

21:40, 28 апр 20 / Любопитно 25 3787 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Авторката Брони Уеър е прекарала живота си, грижейки се за възрастни хора на прага на смъртта. В книгата си „The top five regrets of the dying“, тя ни представя най-често срещаните съжаления на стотиците хората, с които тя е останала до последния им дъх, съобщи dariknews.bg.

Ще ми се да имах куража да живея живота си верен на себе си

Ще ми се да имах куража да живея живота си верен на себе си, а не живота, който другите очакваха да живея. На края на живота си, хората най-често съжаляват, че са преминали през дните си опитвайки се да угаждат на другите. Когато погледнем назад е лесно да видим всичките тези неосъществени мечти. Повечето хора осъзнават, че причината за това са решенията, които са взимали през живота си. Възползвайте от възможностите си и осъществете колкото се може повече от вашите мечти. Дължите го на себе си!


Снимка: CanStockPhoto

Ще ми се да не бях работил толкова много

Много хора са пропуснали да видят как децата им растат и не са отделяли достатъчно време на партньорите си. За тях не си е струвало да прекарат толкова голяма част от живота си заклещени в работен цикъл, продавайки безценното си време. Опростете живота си и правете осъзнати решения. Направете място за близките си и за нови възможности, които може и да са по-подходящи за стила ви на живот.

Ще ми се да имах смелостта да изразя чувствата си​​​​​​​

Хората потискат чувствата си, за да се харесат на другите и да избегнат конфликти. Като резултат те се примиряват с посредствено съществуване и не се превръщат в това, което са могли да бъдат. Ние нямам контрол над реакциите на другите хора. Въпреки че те могат да реагират остро, когато сте искрени, в крайна сметка това ще има положителен ефект. Или взаимоотношенията ви ще се подобрят или ще преустановите връзката с човек, който не иска найдоброто за вас.


Снимка: БГНЕС

Ще ми се да поддържах взаимоотношенията с приятелите ми

Често пъти живота ни повлича и забравяме скъпоценните ни приятелства. Не им отделяме нужното време и усилия, които заслужават. В последните дни на живот хората си спомнят единствено любовта и връзките, които са създали.

Ще ми се да си бях позволил да съм по-щастлив​​​​​​​

До самия си край повечето хора не осъзнават, че щастието е избор. Страхът от промяната ни кара да лъжем както себе си, така и другите, че сме задоволени от живота. Но дълбоко вътре в нас знаем, че това не така. Когато сте на смъртното си легло, това което мислят другите за вас е далеч от ума ви, то няма значение. Колко прекрасно би било да се освободим от тези неща и да се усмихнем отново, дълго преди да посрещнем смъртта си.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама