Родители и синдикати против връщане на учениците в клас

14:30, 28 апр 20 25 1853 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Родители и синдикати са категорично против идеята за връщане на учениците в клас преди края на учебната година. Подобна възможност лансира премиерът Бойко Борисов по отношение на учениците в 7 и 12 клас, които според него е важно да завършат училище в класните стаи, защото след това им предстои кандидатстване за прием в гимназии и висши училища.

СБЛЪСЪК: „За“ и „против“ учениците от 7 и 12 клас да се върнат в клас? (ИНФОГРАФИКА)

В онлайн петиция, получила над 3000 подписа подкрепа, родители посочват, че връщането на учениците в клас би застрашило сериозно тяхното здраве и това на  родителите и учителите и че носенето на маска, физическата дистанция и недокосването на повърхности са немислими изисквания за деца в училищна възраст, които те не могат да изпълнят.

"Считаме, че времето за междучасия и ползването на общи санитарни възли практически обрича децата на заразяване", пише в петицията, която настоява учебната година да завърши дистанционно, а учениците от 7 и 12 клас да се явят в училище само в дните, когато ще се проведат техните изпити.

Така смятат и от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", според които "всички образователни институции могат и трябва да завършат учебната година в режим на дистанционно обучение". От там предупреждават, че много учители ще откажат да бъдат квестори, тъй като са над 55 години и попадат в рискова група по отношение на COVID-19.

"Как ще се спазва дистанция в класните стаи при 25-35 ученици в паралелка?", питат от синдиката.

Те изтъкват още, че няма логика при голям брой заболели да се възстановява учебен процес. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама