Хотелиер: Обявените мерки за туризма са общи и без конкретика

13:27, 28 апр 20 25 2028 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Летният сезон да започне от 1 юли. Това планира министерството на туризма. Министър Николина Ангелкова призова българите да изберат родното Черноморие тази година по време на брифинг в Министерския съвет.

Ангелкова: 20% от възстановителните планове ще отидат за туризма

В Поморие хотелите и ресторантите са още затворени, но браншът започва да се подготвя постепенно за туристите, съобщи bTV. Прогнозите са, че търсени ще бъдат малките хотели и апартаментните комплекси, които предлагат известна изолираност за отделни семейства.

Хотелиерът Евелина Пулева се е подготвила за посрещането на летовниците при специфичните условия, наложени от COVID-19. Отбелязва, че в апартхотелите тази подготовка е много лесна. На входа на сградата има дезинфектант. Контактите с камериерките се осъществяват чрез бележки на рецепцията.

Апартаментите имат кухни, но ако туристите не искат да готвят могат да поръчат храна от околните заведения, които могат да осигурят хигиенен и безопасен обяд чрез пластмасови вилици и съдове.

Евелина определя обявените от министър Ангелкова мерки в подкрепа на бранша като много общи и без никаква конкретика. Определя обаче създаването на компенсационен фонд за туроператорите като "светлина в тунела", но няма отново яснота и конкретика.

"48% от подалите заявления по програмата 60:40 са от хотелиерския и ресторантьорския бизнес", съобщи министър Ангелкова. На Европейско ниво пък се обсъждат и единни правила за поетапното отваряне на границите на европейския съюз. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама