Проектът АЕЦ „Белене“ се забавя заради коронавируса

19:33, 24 апр 20 25 2867 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

България е уведомила „Росатом“ за отлагане на сроковете за провеждането на търга за строителството на АЕЦ „Белене“ заради пандемията от коронавирус. Сроковете за удължаване на работата по търга ще зависят от периода на действие на ограниченията заради пандемията. Това обяви представител на „Росатом“, цитиран от БГНЕС и ТАСС.

Компаниите от „кратката листа” потвърдиха готовност да инвестират в АЕЦ „Белене”

Държавната корпорация „Росатом“ е оптимист за осъществяването на АЕЦ „Белене“, въпреки забавянето на търга заради пандемията от коронавирус. „Въпреки забавянето, предизвикано от обективни причини, ние проявяваме голям интерес към него и сме оптимисти“, заяви източникът.

Той също така отбеляза, че България в рамките на възможностите, с които разполага, ще продължи работата по търга за строителството на централата, въпреки ограничителните мерки, въведени в страната заради коронавируса. От руската страна уточниха, че процесът ще продължи онлайн по редица въпроси.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама